CoLab Plug & Play – En af 3 kandidater fra Region Syddanmark til Digitaliseringsprisen 2016

Inden længe offentliggøres de nominerede til årets Digitaliseringspris. 24 spændende projekter er indstillet heriblandt Region Syddanmarks kandidat - CoLab Plug & Play

Digitaliseringsinitiativer i den offentlige sektor

Digitaliseringsprisen uddeles til succesfulde og værdiskabende digitaliseringsinitiativer i den offentlige sektor. Ved at præmiere konkrete projekter belønner prisen foregangseksempler, der gavner samfund og borgere, eksempler som inspirerer andre til nye visioner og initiativer.

Unikt testlaboratorium

CoLab Plug & Play understøtter virksomheder, kommuner og sygehuse i udvikling, test og certificering af velfærdsteknologiske og telemedicinske løsninger til social- og sundhedsområdet.

Test og demonstrationslaboratoriet CoLab Plug & Play giver adgang til unikke testfaciliteter i sandkassemiljø og driftsmiljøer, hvor fysiske testmiljøer, teknologisk service og rådgivning stilles til rådighed på kommercielle vilkår.

Test-setup indenfor telemedicin og sundhedsdata

CoLab Plug & Play’s driftsmiljø har en teknisk testinfrastruktur, der er bygget op i henhold til den danske referencearkitektur for opsamling af sundhedsdata hos borgeren. Det betyder, at produkter kan testes for interoperabilitet, markedsparathed, performance og compliance med kendte kommunikationsstandarder.

Sandkassemiljøet er bygget op omkring fysiske testfaciliteter - 1:1 mock ups, der repræsenterer de centrale aktører i sundhedsvæsenet - almen praksis, sygehus, kommune og borgerens hjem.

Test involverer brugerinddragelse

Brugerinddragelse er centralt i test af nye velfærdsteknologiske og telemedicinske løsninger.

CoLab Plug & Play inddrager patienter, borgere og sundhedsfagligt personale i testen, så produkter og løsninger bliver afprøvet i virkelighedsnære brugssituationer.

Når patienter og borgere inddrages i udviklingsprocessen er der større garanti for, at resultatet bliver nye og bedre løsninger til gavn for patienter og borgere.

Målet for nye velfærdsteknologiske og telemedicinske løsninger udviklet i samspillet mellem CoLab, producenten og brugerne er øget digitalisering og bedre velfærd for borgerne.

 

Vinderne af Digitaliseringsprisen bliver kåret på konferencen Offentlig Digitalisering 2016, den 16 marts 2016.

Læs mere om Digitaliseringsprisen.

Følg Digitaliseringsprisen på Linkedin.

CoLab Plug & Play – En af 3 kandidater fra Region Syddanmark til Digitaliseringsprisen 2016

Kontaktpersoner i Syddansk Sundhedsinnovation
SDSI
IT-projektleder
Anna-Britt Krog
+45 3043 3172
anna-britt.krog@rsyd.dk

SDSI
Konsulent
Kirstine Kingo Errebo Østergaard
+45 4016 3110
kkh@rsyd.dk