BERLINGSKE: "Mulighederne er der: Teknologien skal nu gøres til hverdag"

Berlingske har besøgt Syddansk Sundhedsinnovation og CoLab Denmark og skriver blandt andet, at vi kun har set en flig af den teknologi, der skal løfte Velfærdsdanmark i de kommende år

Journalist Mathias Nielsen, Berlingske, besøgte i januar 2016 Syddansk Sundhedsinnovation og CoLab Denmark i Odense. Baggrunden var en artikelserie i Berlingske om "Den teknologiske velfærd". Med artiklen kigger Berlingske ud i en fremtid, hvor datastrømme, apps og selvmonitorering fylder i det velfærdsteknologiske landskab.

Teknologisk velfærd i velfærdsstaten

Artiklen sætter fokus på hvordan man i Syddansk Sundhedsinnovation "... kan teste de teknologier, der i fremtiden kommer til at definere den velfærd, vi tilbyder samfundets ældre, syge og svage". 

Udfordringen er nu at sætte teknologien fri, så den bliver en integreret del af hverdagen på sygehuse og i kommuner. For som Lise Wraa Silbeling, chefkonsulent i Syddansk Sundhedsinnovation, udtaler:

- Faktisk kan det være svært at komme i tanke om teknologier, der ikke allerede er opfundet. Vores vildeste fantasier er jo derude. Men der er stadig et stykke vej til, at de bliver brugt bredere i kommunerne og på sygehusene.

Læs artiklen i Berlingske.

BERLINGSKE: "Mulighederne er der: Teknologien skal nu gøres til hverdag"

Kontaktperson i Syddansk Sundhedsinnovation