Videnbyen er Odenses nye talenthus

Den 1. september slår Videnbyen dørene op: 7.500 m2 danner rammen om en ny bydel i Odense. Bydelen ligger i Cortex Park – det nye område ved Syddansk Universitet, Forskerparken og det kommende supersygehus

Videnbyens fundament er et unikt samarbejde mellem Odenses videregående uddannelser og Forskerparken for at skabe en ny, fælles platform for studerende, forskere, iværksættere og virksomheder. Alt sammen med viden og vækst som centrum.

Videnbyens kompleks består af fire huse samlet om et fælles torv. Husene er indbyrdes forbundet med gange og trapper, ikke ulig Hogwarts, den berømte skole fra Harry Potter bøgerne. Det er her magien skal opstå:

Torvet er hjertet i byen, præcis som i enhver anden klassisk landsby. Og som enhver anden by samler Videnbyen sig om torvet med byens forsamlingshus – Cafeen – i centrum. Men Videnbyen har også alt hvad en moderne by behøver af spændende værksteder, elegante mødefaciliteter, innovationsrum og labs. Et af byens huse rummer professionelle kontorfaciliteter til vækstorienterede vidensvirksomheder. Byen rummer også indbyggere, der på fleksibel basis lejer sig ind på et skrivebord. Vi kalder det Plug n Play.

En magisk by

I en magisk by er alt vendt lidt på hovedet: For øverst oppe over byen er placeret en hængende håndboldhal. Udover at være byens idrætsanlæg, kan hallen også omdannes til byens messecenter eller koncertsal. Og allerøverst finder vi byens park i form af en grøn tagterrasse.

Videnbyens beboere er forskere, studerende, specialister, nørder, udviklere og investorer. Alle er de på jagt efter den gode idé. Det er her at erhvervslivet finder den nyeste forskning og fremtidens talenter.

Én af husets aktiviteter er en inkubator for unge studerende med en kommerciel virksomhedsidé. Inkubatoren er en udvidelse af et projekt, som har kørt i et år i Forskerparken, hvor 25 unge iværksætterteams har fået tilbudt arbejdspladser, vejledning og hjælp i et år. Nu udvides modellen og vi kan byde velkommen til endnu flere start ups i vores Flyvermiljø som giver idéer og produkter vinger.

- Det er væsentligt for os, at huset er for alle – for de talentfulde studerende, den ambitiøse iværksætter, den innovative virksomhed og investoren som spotter gode idéer. For det er når talentet møder det etablerede, det unge møder det erfarne, ideerne møder kapitalen, at vi skaber nye løsninger for det moderne velfærdssamfund. Og disse løsninger er fremtidens nye arbejdspladser, udtaler Helle Thylkjær, direktør for Fonden Syddanske Forskerparker.

Med Videnbyen åbner Syddanske Forskerparker sin anden afdeling i Odense. Udover Forskerparken vil Syddansk Universitet og University College Lillebælt være de største aktører i Videnbyen. Det er Ejendomsselskabet Den Fynske Forskerpark, som også har opført Forskerparken, der står bag opførelsen af den nye Videnby.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Helle Thylkjær Henriksen, 2422 2099, heth@syddanskeforskerparker.dk

Læs mere.

Videnbyen er Odenses nye talenthus