Tre mio. til projekt om børnevenlig scanning

Røntgenafdelingen i Kolding har fået tre millioner kroner fra Trygfonden og Ole Kirk’s Fond til projektet ”Children Centered Care”. Pengene skal bruges til at tage børnene ved hånden og forberede dem inden de skal på sygehuset og også gøre det til en mere behagelig oplevelse, når de er der

Sofie Blanner Lundbo på 10 år kender alt til, hvor bange og utryg man kan være, når man er syg og skal igennem en masse undersøgelser og behandlinger på sygehuset. Sofie har i to år været tilknyttet HC. Andersens Børnehospital på Odense Universitetshospital (OUH), fordi hun havde leukæmi. Men det interaktive børneunivers, de tilbyder, har været en stor hjælp for Sofie.

- I app’en er der figurer, der forklarer og fortæller, hvordan det for eksempel foregår, når man skal scannes eller have taget en blodprøve. Det var rigtig rart at vide, så var jeg ikke så bange, fortæller Sofie, som er helt rask i dag.

Hun var med sin mor, Lotte Blanner til reception fredag d. 6. november 2015 på Kolding Sygehus, da Røntgenafdelingen fejrede, at de har fået en flot donation på tre millioner kroner. De penge skal netop bruges til at tage børnene ved hånden og forberede dem inden de skal på sygehuset og også gøre det til en mere behagelig oplevelse, når de er der.

- Vi har ladet os inspirere både af OUH og Rigshospitalet og forsøger at kombinere de erfaringer, andre har gjort sig. Vores mål er, at 75 procent af de 4-10 årige kan undgå at blive bedøvet i forbindelse med en MR-scanning, forklarer ledende overlæge Ib Erik Jensen.

Rumle hjælper børn og forældre til en bedre oplevelse

Projektet ”Children Centered Care” skal udvikle en children centered care tilgang på røntgenafdelinger på Kolding Sygehus for at sikre inddragelse og tryghed for børn mhp at undgå bedøvelser ved MR-scanninger.

De tre millioner skal helt konkret bruges til at udvikle et helstøbt koncept, som både indeholder pædagogisk træning af et særligt børneteam af radiografer, der bliver udviklet en app med den kendte Rumle-figur fra Børneafdelingen, så forældrene hjemmefra kan forberede børnene på, hvad der skal foregå.

Og sidst men ikke mindst, bliver der indrettet en børnelounge med blødt lys, malerier på væggene og en test-scanner, så børnene kan scanne deres tøjelefant eller dukke.

Af Tine Glindvad Polat, Sygehus Lillebælt kommunikation. Læs mere på Sygehus Lillebælts hjemmeside.

Samarbejde mellem Kolding Sygehus, Syddansk Sundhedsinnovation og Phillips

Projektet ”Children Centered Care”-projektet er et samarbejde mellem Kolding Sygehus, Syddansk Sundhedsinnovation og Philips. Projektgruppen forventer, at både de konkrete tiltag og forskningsresultaterne er gennemført i løbet af de næste to år.

Syddansk Sundhedsinnovation leverancer i projektet er at bidrage til udvikling af ét sammenhængende koncept for en tryg patientoplevelse. Mere specifikt indebærer det:

  • Behovsafdækning både i forhold til børn og forældre, dvs. observation, fokusgruppeinterview og spørgeskema
  • Cocreation med børn og forældre og og andre vigtige interessenter
  • Indretning af venteområde/børnelounge
  • Udvikling af kommunikationsmateriale til børn og forældre.
Tre mio. til projekt om børnevenlig scanning

Kontaktperson i Syddansk Sundhedsinnovation