Ros til regioners samarbejde med private

Det fører til nye smarte løsninger, når firmaer samarbejder med regionerne. Det kan man læse i en ny rapport fra Rådet for Offentlig-Privat Samarbejde, der også har udarbejdet en kogebog for vellykkede projekter, for at gøre processen lettere for de involverede

En ny rapport fra Rådet for Offentlig-Privat Samarbejde (ROPS) roser de mange samarbejder mellem det private og det offentlige.

Samarbejdet fører således til gode innovative løsninger, lyder konklusionen, og både regioner og virksomheder er tilfredse med samarbejdet.

For regionerne giver de nye løsninger mere kvalitet, mere tilfredse brugere og færre omkostninger, mens de private virksomheder produktudvikler, opnår ny viden og øger deres omsætning.

- Jeg er stolt over, at samarbejdet fører til forbedringer, både for regionerne og for det private erhvervsliv, der efterfølgende kan markedsføre produkter både i Danmark og udlandet, siger næstformand i Danske Regioner, Jens Stenbæk.

It-understøttelse til intensiv- og anæstesiafdelingerne i Region Syddanmark

Rapporten tager udgangspunkt i en række cases. Og Region Syddanmark bidrager med projektet:

Critical Information System, et udviklingssamarbejde mellem Region Syddanmark, Sydvestjysk Sygehus, Odense Universitetshospital og virksomheden Danitel, som har haft til formål at it-understøtte intensiv- og anæstesiafdelingerne på regionens sygehuse.

Digitaliseringen har medført en mere systematisk registrering af patientoplysninger samt standardisering af protokoller, der har forsimplet medicineringen og ernæringsprocessen.

Læs mere:

  • Hvad kendetegner OPI-projekter på velfærds og miljøområdet, der lykkes?  - analyse fra Rådet for Offentlig-Privat Samarbejde, 2015.
  • Opskriften på vellykkede OPI’er - tre grundlæggende råd - Rådet for Offentlig-Privat Samarbejde, 2015.

Læs analyser og rapporter hos Rådet for offentlig-Privat samarbejde.

Ros til regioners samarbejde med private