Højtstående embedsmænd fra Kawasaki besøgte over to dage Odense

Formål med besøget var at lære mere om de mange aktører på området sundhedsinnovation, velfærdsteknologi og bæredygtighed, der findes i Odense-området

Delegationen bestod af fjorten deltagere fra virksomheder, uddannelsesinstitutioner, sygehuse og offentlige myndigheder i Kawasaki.

Deres formål med turen var at lære mere om de mange aktører på området sundhedsinnovation, velfærdsteknologi og bæredygtighed, der findes i Odense-området, med henblik på at afdække mulighederne for at indgå i en samarbejdsaftale med Odense Kommune.

Af stor betydning for Odense og Region Syddanmark

Kawasaki er allerede hjemsted for store virksomheder som Toshiba og Fujitsu, ligesom byen har adskillige topuniversiteter, som samarbejder med byens Kawasaki Innovation Centre.

Men Kawasaki vil gerne udvikle sig til et japansk centrum for innovation og ser i denne sammenhæng muligheder i et mere formaliseret samarbejde med Odense Kommune.

Lasse Nørgaard, innovationskonsulent i Syddansk Sundhedsinnovation gav de fjorten japanere en generel introduktion til Syddansk Sundhedsinnovations arbejde og viste de inspirerende og åbne faciliteter i Forskerparken, Odense.

Blandt andet fik gæsterne mulighed for at følge en brugerinddragelsesproces i de 1:1 mock ups af blandt andet operationsstue og patientstue, som Nyt Odense Universitetshospital har bygget op i Syddansk Sundhedsinnovation.

Delegationen udviste stor interesse og stillede blandt andet mange detaljerede spørgsmål til organiseringen af arbejdet i SDSI.

Sundhed, velfærdsteknologi og bæredygtighed

På besøgets første dag den 2. november 2015 var der fokus på sundhed og velfærdsteknologi.

Delegationen besøgte både virksomhederne Odense Robotics og DTI Robotics, klyngesamarbejdet Odense Health og de offentlige aktører Odense Universitetshospital, Syddansk Sundhedsinnovation og Syddansk Universitet.

På besøgets anden dag den 3. november var der fokus på bæredygtighed og miljø.

Besøget var arrangeret af Udvikling Fyn.

Højtstående embedsmænd fra Kawasaki besøgte over to dage Odense

Kontaktperson i Syddansk Sundhedsinnovation