Gibosort testinstallation blev fremvist på Nordsjællands Hospital

For første gang blev den nye Gibosort-robot vist frem for offentligheden. Gibosort-robotten er en ny løsning til automatiseret håndtering på sygehuset af blodprøver, mikrobiologiske prøver og patologiprøver den praktiserende læge sender ind

Afslutningen på projektet blev markeret med en konference på Nordsjællands Hospital den 29. oktober 2015.

Stor interesse for at se Gibosort-robotten

Over 100 deltagere var mødt op til præsentationen af Gibosort-robotten, herunder deltagere fra Norge og Sverige. Deltagerne repræsenterede et bredt spektrum af fagligheder lige fra folk med en teknisk interesse indenfor logistik, rådgivende ingeniører og arkitekter på sygehusbyggerier til folk med et sundhedsfagligt perspektiv, særligt med tilknytning til laboratorieverdenen.

Offentlig-privat partnerskab bag robotten

Gibosort er resultatet af et offentligt-privat partnerskab, der blev etableret i 2012 med støtte fra Markedsmodnings­fonden. Den nye Gibosort-robot er i 2015 blevet testet på Nordsjællands Hospital, der er partner i projektet sammen med virksomhederne Gibotech, Timedico og Syddansk Sundhedsinnovation.

Syddansk Sundhedsinnovations opgave i projektet har været at afdække konkrete behov til funktionalitet i et tæt samspil med sundhedsvæsenet og erhvervslivet.

- I tæt samarbejde med virksomheder og hospitaler har vi afdækket brugerbehov og testet prototyper og står nu med en løsning, der er klar til at blive testet i et rigtigt hospitalsmiljø. Vi vurderer, at Gibosort har potentiale til at ramme et behov i markedet og vil glæde os til at følge Gibosorts succes på både nationale og internationale markeder, siger Lise Wraae Silberling, der er chefkonsulent hos Syddansk Sundhedsinnovation.

Gibosort testinstallation blev fremvist på Nordsjællands Hospital

Kontaktperson i Syddansk Sundhedsinnovation