Flexperten - Nye krav til fremtidens sundhedsprofessionelle

Fremtidens sundhedsprofessionelle skal være ekspert og evne at indgå i tværfaglige samarbejder med sin ekspertviden. Film sætter fokus på de nye krav til de sundhedsprofessionelle og de udfordringer de giver

Film sætter fokus på nye krav til fremtidens sundhedssprofessionelle

Syddansk Sundhedsinnovation har produceret en film, der fra patient, pårørende og medarbejderperspektiv illustrerer hvilke udfordringer fremtidens sygehuse og behandlingsforløb stiller til fremtidens sundhedsprofessionelle.

Hvor er vi – medarbejdere og ledere – på vej hen?

Sundhedsvæsenet ændrer sig markant i disse år. Vi bygger nye sygehuse og renoverer de gamle. Og fremfor alt omlægger vi måderne, hvorpå vi møder patienten: Ambulante forløb, standardiserede effektive patientforløb og tværfaglige teams er nøgleord.

Fremtidens sundhedsprofessionelle er en specialiseret medarbejder blandt ligesindede eksperter inden for samme patientforløb. Denne ekspert skal på samme tid være fleksibel og kunne trække på sine mere almene faglige kompetencer for at løse opgaverne.

Fremtidens sundhedsprofessionelle medarbejder skal en flexpert”, der kan indgå i tværfaglige samarbejder med sin ekspertviden.

Det stiller nye krav til både sundhedsmedarbejdere og ledere, og centrale spørgsmål for den enkelte er,

  • hvordan sikrer jeg gode relationer til og optimal kommunikation med patienten?
  • hvor hører jeg til?
  • hvordan varetager jeg min ledelses­opgave?
  • hvordan bevarer jeg min faglighed?

Filmen blev præsenteret på konferencen "NYE TRENDS i samarbejde og organisering 2015" den 26. januar 2015 i Odense.Kontaktperson