Arkitektfirmaet RUM tegner nyt Rehabiliteringscenter i Kerteminde

Arkitektfirmaet RUM vandt projektkonkurrencen om et nyt Rehabiliteringscenter i Kerteminde Kommune. Vinderen og forslag til et åbent og inviterende byggeri blev præsenteret ved en officiel reception den 10. april 2015 på Lindhøj Plejecenter, Munkebo

RUM samarbejder med Syddansk Sundhedsinnovation

Ud fra feltstudier og workshops med både arbejdsgruppe og medarbejdere har Syddansk Sundhedsinnovation skrevet visionskatalog og bidraget til at kvalificere rumskema og byggeprogram. 

Karin Elbek, partner i RUM, udtaler, 

- Vi glæder os til et spændende samarbejde med blandt andet Syddansk sundhedsinnovation i den kommende detaljeringsproces. Visionskataloget har været meningsfuldt og et godt redskab til at opnå en dybere forståelse for brugernes behov og den enkeltes præmisser. Og netop den forståelse, har været en drivkraft under vores kreative proces med design af det nye byggeri.

Helende arkitektur

RUM er valgt fordi de blandt andet tager udgangspunkt i begrebet helende arkitektur.

Karin Elbek, partner i RUM, forklarer, at

- Helende arkitektur tager afsæt i en dyb forståelse af, hvad borgeren har brug for: Hvad der skaber tryghed, fremmer sundhed og helbredelse på den enkeltes præmisser. Samtidig er det en arbejdsplads, hvor medarbejderne har behov for optimale arbejdsgange og et fagligt miljø. Det har været en af opgavens store udfordringer, men samtidig også en drivkraft i den kreative proces.

Arkitekt Mette Blicher Folmer, ph.d. i Helende Arkitektur er tilknyttet byggeriet. 

Nyt rehabiliteringscenter i Kerteminde

Rehabiliteringscenterets primære formål er at mindske, udskyde og forebygge borgerens behov for hjælp og pleje. Det gælder især for borgere som bliver udskrevet efter behandling på sygehuset.

Disse tilbydes i det kommende rehabiliteringscenter et ophold med fokus på træning og vejledning, der skal gøre borgeren i stand til at bevare en dagligdag på egne betingelser og  i eget hjem længst muligt.

Borgere, brugere og medarbejdere inddrages

Syddansk Sundhedsinnovation (SDSI) har samarbejdet med Kerteminde Kommune om brugerinvolvering og fastlæggelse af funktionelle krav til det 1800m2 store byggeri.

SDSI vil desuden i den kommende detaljeringsproces deltage med deres ekspertviden og kendskab til den specifikke brugergruppe.

Læs mere om arkiteksformaet RUM og om arkitektur og bygningsdesign.

Arkitektfirmaet RUM tegner nyt Rehabiliteringscenter i Kerteminde

Kontaktpersoner
SDSI
Specialkonsulent
Carina Lykke Johannessen
+45 3050 7525
Carina.Lykke.Johannessen@rsyd.dk

SDSI
Specialkonsulent, arkitekt
Kristine Nielsen
+45 2920 2204
kn@rsyd.dk