Syddansk Sundhedsinnovation gjorde sig positivt bemærket på årets eHealth Forum i Athen

Den danske ambassadør i Grækenland lagde vejen forbi Region Syddanmarks stand på årets eHealth Forum i Athen, den 12.-14. maj 2014. Og det var kun et af højdepunkterne for Region Syddanmark, som gjorde sig positivt bemærket for sit omfattende arbejde med sundhedsinnovation og velfærdsteknologi til gavn for sundhedsvæsenet

Danmarks ambassadør i Grækenland besøgte den syddanske stand

Den danske ambassadør i Grækenland, Mette Knudsen, besøgte den syddanske stand, hvor hun blev introduceret til Region Syddanmarks status som referencested for sund og aktiv aldring i EU. Herunder hvordan regionen arbejder intenst med at sikre det tværsektorielle samarbejde på tværs af sygehuse, kommuner og almen praksis, så patienter og borgere sikres et sammenhængende forløb. Især Sam:Bo, samarbejdsaftalerne mellem Region Syddanmark og kommunerne og Shared Care platformen blev præsenteret som konkrete eksempler på regionens arbejde.

Oplæg og deltagelse i paneldiskussion

Som repræsentanter for Region Syddanmark, var Syddansk Sundhedsinnovation ansvarlig for tre oplæg på konferencen:

  • Om hvordan SAM:BO, samarbejdsaftalerne mellem Region Syddanmark og kommunerne, understøttes af teknologi.
  • Om hvordan Syddansk Sundhedsinnovation indbyder den private sektor til at indgå i offentlig-privat samarbejde og
  • Om hvordan Renewing Health-projektet er afsluttet og at projektet har leveret sin første rapport omkring effekten af telemedicin. Læs rapporten her.

Endeligt deltog Christina Wanscher i en paneldiskussion om udfordringerne ved at føre innovation ind i sundhedsvæsenet og de gevinster, der kan høstes ved at gøre det.

Region Syddanmark har europæisk elite-status

Region Syddanmark er, som den eneste region i Danmark, udnævnt til europæisk referencested for sund og aktiv aldring. EU var derfor ekstra opmærksom på regionens tilstedeværelse på årets eHealth Forum, hvor regionen var repræsenteret ved Syddansk Sundhedsinnovation.

eHealth Forum er en årligt tilbagevendende begivenhed under det europæiske innovationspartnerskab om sund og aktiv aldring, EIPonAHA.

eHealth Forum sætter fokus på at forbedre sundheden og livskvaliteten for europæere, med særligt fokus på ældre mennesker. Samtidigt skal det ske gennem en indsats for at sundheds- og socialsystemerne effektiviseres.

Læs mere om eHealth Forum.

Syddansk Sundhedsinnovation gjorde sig positivt bemærket på årets eHealth Forum i Athen

Kontaktperson