OPI-lab præsenterede OPIGUIDE.DK på Velfærdens Innovationsdag

OPIGUIDE.DK er vejen til succesfuldt samarbejde om offentlig-privat-innovation, OPI. Det var hovedbudskabet ved OPI-labs session på Velfærdens Innovationsdag, den 23. januar 2014. OPIGUIDE.DK guider brugerne med viden om OPI og med bud på løsninger på nogle af udfordringerne ved OPI samarbejder

Torsdag d. 23. januar 2014 samlede Mandag Morgen flere end 1300 af velfærdens frontløbere i Øksnehallen, København. Det blev en dag hvor der på tværs af faggrænser, sektorer og geografi blev delt løsninger, erfaringer og inspiration til, hvordan man kan arbejde med velfærd på nye måder.   

Bredt og dybt program

OPI-Lab deltog som partner og bidrog til at sammensætte det brede program, der tog fat i de store velfærdsdagsordener og samtidig gik i dybden med nogle af de sektorspecifikke udfordringer og muligheder, der ligger på vejen mod fremtidens velfærd.

OPI-Lab var repræsenteret med en dobbelt-stand i udstillingsområdet. Standen var holdt i håbets farve, grøn, for som Susan Dalum sagde i sin tale ved sessionen, "Jeg ved, at Danske Regioner lige har lavet en opgørelse over igangværende og nyligt afsluttede OPI projekter i regionerne. Her nåede man op på 144 projekter. (...) Vi ved, at en del af disse projekter allerede har brugt OPIGUIDE.DK og vi håber, at mange flere vil få glæde af den, når de lærer den at kende."

OPIGUIDE.DK er vejen til succesfulde OPI-projekter

Det overordnede mål med OPI-labs deltagelse på Velfærdens Innovationsdag var at udbrede budskabet om OPIGUIDE.DK - en guide, der giver viden, inspiration og værktøjer om offentlig-privat innovationssamarbejde til både offentlige og private aktører. På standen fik man viden om OPIGUIDE.DK via plancher, film og repræsentanter fra den tværregionale projektgruppe, som stod klar til at besvare spørgsmål og give vejledning. Standen var også bemandet af rådgivningsfirmaet Faarup & Partners A/S og spiludviklerne, Game Tools, med speciale i læringsspil, som har udviklet OPI-guide spillet.

Afslutningskonference for OPI-lab

OPI-Lab havde valgt at lade Velfærdens Innovationsdag danne rammen om projektets afslutningskonference. "Skab bedre resultater i samarbejdet om innovation – med OPIguide", var titlen på OPI-Labs session. Susan Dalum pointerede, at "vi både skal fejre, at vi er på vej mod projektets afslutning, men også fejre, at vi lancerer opiguiden som projektets primære resultat. Et resultat, som bygger oven på det store arbejde, som er udført igennem tre år i fem regioner."

Ved sessionen var der oplæg ved administrerende direktør i Danske Regioner, Adam Wolf; fremvisning af en guide til OPIGUIDE.DK og en illustrativ gennemgang af screeningsværktøj og business case-værktøj og repræsentanter fra offentlig og privat virksomhed til at forklare, hvordan værktøjerne bruges i praksis.

OPI-lab præsenterede OPIGUIDE.DK på Velfærdens Innovationsdag