Innovationscamp 2014 for sygeplejestuderende i Sønderborg

Igen i år startede de nye sygeplejestuderende ved Sygeplejerskeuddannelsen i Sønderborg med en 3 dages innovationscamp. Vinderen i 2014 blev en løsning, der kan lette hverdagen for mennesker med Multipel Sclerose, der har problemer med inkontinens.

Innovative løsninger til mennesker med Multipel Sclerose

Sygeplejerskeuddannelsen i Sønderborg ønsker at styrke de studerendes kompetencer i forhold til kreativitet, innovation og velfærdsteknologi. For at sætte fokus på det, starter de nye studerende hvert år med en tre dages innovationscamp på I-fabrikken i Sønderborg, i år i dagene den 1.-3. september 2014. Over 2 døgn samarbejder de sygeplejestuderende med ingeniørstuderende fra Syddansk Universitet om at udvikle velfærdsteknologiske løsninger. Temaet for innovationscamp 2014 var løsninger, der kan lette hverdagen for mennesker med Multipel Sclerose.

Syddansk Sundhedsinnovation var repræsenteret i dommerpanelet

Innovationskonsulent Marianne Quorp Kjærgaard, Syddansk Sundhedsinnovation, Odense, var repræsenteret i dommerpanelet. Sammen med formand for den lokale Scleroseforening, Lars Madsen, direktør Per Maindal, Vendlet, Aabenraa og Bo Nilsson, Syddansk Universitet Erhverv, vurderede dommerne innovationscampens tolv løsninger ud fra kriterier om innovationshøjde, hvor mange patienter løsningen kan hjælpe og hvordan løsningen blev præsenteret for dommerne. 

En løsning mod inkontinens 

Dommerpanelet var ikke i tvivl. Årets vinder var gruppen, som havde udviklet en løsning til mennesker med Multipel Sclerose, som har problemer med inkontinens.

Læs mere om vinderløsningen på Scleroseforeningens hjemmeside.

Mariannne Quorp Kjærgaard, som selv er uddannet sygeplejerske synes det er en god ide, at sygeplejestuderende og ingeniørstuderende samarbejder på innovationscampen. Det giver en fin kombination af de kommende sygeplejerskers empatiske tilgang og de ingeniørstuderendes evne til at omsætte ideer til konkrete løsninger. 

Innovationscamp 2014 for sygeplejestuderende i Sønderborg