Et hold studerende fra IBA Kolding lærte at arbejde med prototyping

Som led i deres uddannelsesforløb i innovation fik et hold studerende fra IBA, Erhvervsakademi, Kolding, læring i prototyping i Syddansk Sundhedsinnovation, Odense. Læringen bruges til konkret arbejde med prototyping i samarbejde med møbelproducenten Vanerum SIS i Middelfart.

De studerende fremlagde deres prototyper for hinanden og om få dage skal de fremlægge deres forslag for møbelproducenten Vanerum SIS i Middelfart, som producerer institutionsmøbler. Målgruppe for de studerendes arbejde er børnehaver og børnehavebørn

Et interaktivt bord, et garderobeskab og mobile vægge.

En gruppe studerende havde udarbejdet en prototype til et bord. Interaktive skærme i bordpladen gør det muligt for op til fire børn ad gangen at løse forskellige typer af opgaver.

De unge argumenterede med, at bordet gør det muligt for børnehavebørn at lære på en fleksibel og stimulerende måde, med nivaeuopdelte opgaver. Samtidigt kan det fungere som skoleforberedende læring, fordi børnene skal sidde ned og dermed langsomt kan få en fornemmelse af et skoleliv.

En anden gruppe præsenterede deres forslag til et fleksibelt garderobeskab, som letter pædagogernes arbejde i det kaos, der ofte opstår, når alle børn skal have overtøj af eller på. Skabet er udstyret med to trappetrin, som kan tippes op efter behov, og som samtidigt kan stimulere børnene til at kravle op og selv tage tøj af eller på.

Med dette forslag diskuterede de studerende det økonomiske aspekt. At møblerne skal kunne porduceres til en pris, som institutionerne kan betale.

Den sidste gruppe havde arbejdet med mobile vægge. Forslaget går ud på, at mobile, lydabsorberende vægge kan trækkes ud og skabe en fleksibel opdeling af store rum. Dermed kan aktiviteter skilles ad.

Prototyping gør ideer håndgribelige

- Arbejdet med prototyping gør op med, at man skal forestille sig tingene. Med prototyping kan ideer gøres håndgribelige, og man kommer tættere på den virkelighed, som prototypen, i dette tilfælde møblet, skal fungere i, forklarer lektor Henrik Baadsgaard Jensen, IBA, Erhversakademi, Kolding

IBA samarbejder med virksomheder

I dette konkrete uddannelsesforløb samarbejder IBA, Kolding med møbelvirksomheden Vanerum SIS i Middelfart, som blandt andet producerer interaktive møbler til institutioner. Samarbejdet med erhvervslivet er centralt for IBA, Erhversakademi, Kolding.

- det er en del af IBAs identitet, forklarer lektor Henrik Baadsgaard Jensen, IBA.

De studerende fik både læring i den metodiske tilgang til arbejdet med prototyping. Men også mere konkret læring i hvordan man arbejder med prototyping med henblik på produktudvikling og udvikling af serviceydelelser.

- De studerende går herfra med både teoretisk viden om prototyping og med en prototype under armen, som de kan arbejde videre med, forklarer Carina Lykke Johannessen, Syddansk Sundhedsinnovation.

Et hold studerende fra IBA Kolding lærte at arbejde med prototyping

Kontaktperson
SDSI
Specialkonsulent
Carina Lykke Johannessen
+45 3050 7525
Carina.Lykke.Johannessen@rsyd.dk