Engelske sundhedsvæsen søger inspiration i Syddanmark

Repræsentanter fra det engelske sundhedsvæsen besøgte for anden gang Region Syddanmark. De lod sig inspirere af regionens arbejde med velfærdsteknologi og sundhedsinnovation

31 repræsentanter fra det engelske sundhedsvæsen, NHS (National Health Service), besøgte over to dage den 10. og 11. november 2014 Region Syddanmark. Her fik de, for anden gang, en præsentation af regionens satsning på velfærdsteknologi og sundhedsinnovation - englænderne besøgte nemlig også regionen i foråret 2014.

- "Vi var meget tilfredse med, hvad vi så under sidste besøg, og vi ønsker at få endnu mere viden om, hvordan Region Syddanmark arbejder med at udvikle og implementere velfærdsteknologiske løsninger. Samtidig gør Region Syddanmark meget brug af offentlig-privat innovation, og det er også noget, vi har stort fokus på i England", siger Guy Boersma, der er adm. direktør i Kent Surrey Sussex Academic Health Science Network.

Besøget gik til Forskerparken i Odense, Odense Universitetshospital, Odense Kommune og Syddansk Universitet.

Besøgets første dag foregik i Syddansk Sundhedsinnovation (SDSI) i Odense. Direktør Diana A. Nielsen introducerede gæsterne til arbejdet i SDSI og de testfaciliteter, som gør SDSI så unik. Endvidere præsenterede projektledere centrale projekter for gæsterne. Blandt andet arbejdet med Offentlig-Privat Innovation, projekter relateret til tværsektorielt samarbejde og Hospilab-projektet, som tilbyder udvikling og test af nye løsninger til sundhedssektoren.

CIMT og Center for Telepsykiatri

På besøgets anden dag gik turen til Odense Universitetshospital, hvor direktør Peder Jest bød velkommen. Her var fokus på Center for Innovativ Medicinsk Teknologi, regionens Center for Telepsykiatri i Odense og det tværsektorielle projekt Integrated Care. Et projekt som skaber betingelser for, at de praktiserende læger, sygehusene og Odense Kommune kan arbejde endnu tættere sammen, så borgere og patienter oplever sammenhængende patientforløb i deres møde med sundhedsvæsenet.

Plejecenter Ærtebjerghaven

Særlig stor interesse vakte besøget på Plejecenter Ærtebjerghaven, som er Odense Kommunes testinstitution for velfærdsteknologiske løsninger. 

Her fik de engelske gæster en meget konkret demonstration af hvordan kommunen bruger velfærdsteknologi. Og der opstod en intens diskussion af hvordan sundhedspersonalet på Ærtebjerghaven håndterer og afprøver forskellige teknologier i hverdagen

Besøget sluttede på Syddansk Universitet, hvor institutleder Jørgen Povlsen, Institut for Idræt og Biomekanik, og institutleder Kasper Hallenborg, Mærsk McKinney Møller Instituttet, gav en introduktion til det spændende arbejde med udgangspunkt i den menneskelige organisme og robotteknologi.

Engelske sundhedsvæsen søger inspiration i Syddanmark

Kontaktperson
SDSI
Specialkonsulent
Thomas Clausen
+45 2920 1951
Thomas.Clausen@rsyd.dk