Det kommende Akutcenter FAM på Sygehus Sønderjylland gennemførte workflow-simulation af modtagelse af akutte patienter

Sygehus Sønderjyllands nye Akutcenter FAM, med den Fælles Akutmodtagelse, flytter til nye lokaler i løbet af efteråret 2014. Om aftenen, den 17. juni 2014, gennemførte Sygehus Sønderjylland den anden af to workshops. Her blev workflow, i forbindelse med modtagelse af akutte patienter, trænet

15 akutte patienter ankom over kort tid til det nye Akutcenter, FAM. Med stort engagement og indlevelse agerede et bredt udsnit af medarbejdere, blandt andet direktør, læger og sygeplejersker, patienter, pårørende og sundhedspersonale. Det hele gik ud på at skabe en situation, så workflowet i modtagelsen af akutte patienter kunne testes så realistisk som muligt.

Selvom det kommende Akutcenter FAM stadig er en byggeplads, ligger rammerne for den fremtidige fælles akutmodtagelse stort set fast, og øvelsen gav anledning til intense og konstruktive diskussioner og også indsigt hos medarbejderne. For eksempel indsigt i hvor vigtigt det er at undgå, at de ledende personer i akutcentret skal fare rundt for at få fat på de rette personer, uanset om det er en bioanalytiker, der skal tage blodprøver eller en speciallæge.

Øvelsen viste også, at selvom rammerne ligger fast, kan små ændringer gøre en stor forskel. Ved at flytte rundt på enkelte funktioner kan der skabes store forbedringer.

Syddansk Sundhedsinnovation faciliterede workshoppen og skriver nu en rapport over forløbet af de to workshops. I rapporten vil der være en række anbefalinger til hvilke forbedringer, der kan medvirke til at skabe bedst mulig sammenhæng mellem rammer og behandling, til gavn for patienter, pårørende og medarbejdere.

 

Det kommende Akutcenter FAM på Sygehus Sønderjylland gennemførte workflow-simulation af modtagelse af akutte patienter

Kontaktpersoner
SDSI
Innovationskonsulent
Randi Lehmann Boesen
+45 3027 2620
rlb@rsyd.dk

SDSI
Specialkonsulent, arkitekt
Kristine Nielsen
+45 2920 2204
kn@rsyd.dk