89 deltagere var mødt op til temamøde om lydes indflydelse på menneskers følelser og humør

Brugen af lyd og musik vinder mere og mere indpas i sundhedsvæsenet. Derfor satte Innovationsnetværket Dansk Lyd, Welfare Tech, Patient@home og Syddansk Sundhedsinnovation med temadagen fokus på lyd i sundhedsområdet og de mange muligheder, der findes.

Lyde i det omgivende miljø

Blandt andet blev en hvidbog præsenteret, som kortlægger den eksisterende forskning af musikkens indflydelse på vores sundhed og velfærd. Hvidbogen er udarbejdet af forskerne Peter Vuust og Line Gebauer fra Aarhus Universitet og er resultatet af et af innovationsnetværkets innovationsprojekter, læs mere.

Musik og akut sygdom

Også brugen af musik ved akut sygdom blev præsenteret. Lydmiljøet omkring patienterne ved akut sygdom er ofte meget hårdt. Overlæge Per Thorgaard, Aalborg Universitetshospital fortalte om terapeutiske og etiske aspekter ved brug af musik ved akut sygdom.

Kroppens lyde

Kroppen giver lyde fra sig. Nogle er umiddelbart hørbare and er lydløse. Disse lyde kan bidrage til diagnostisering af en lang række tilstande. Torben Dalgaard fra Dalgaard Technolog, gav eksempler på hvordan kroppens lyde kan bruges fx ved automatisk måling af blodtryk

Philips’ bud på intelligent belysning og lyd

På temadagen havde en række virksomheder mulighed for at demonstrere deres løsninger.

Blandt andet gav Kurt Ward, Philips Design, en fremvisning af den hollandske elektronikvirksomheds bud på intelligent belysning, der også har en lydside, som kan have en afstressende effekt på medarbejdere i kontormiljøer. Der er tale om en prototype, der er bygget i målestoksforholdet 1:1 i Syddansk Sundhedsinnovations innovationshal, læs mere.

 

89 deltagere var mødt op til temamøde om lydes indflydelse på menneskers følelser og humør

Kontaktperson
SDSI
Specialkonsulent
Carina Lykke Johannessen
+45 3050 7525
Carina.Lykke.Johannessen@rsyd.dk