Fremtidens skilte testes på Svendborg Sygehus

OUH Svendborg Sygehus tester de kommende måneder fremtidens skiltning og koncept for wayfinding (= evnen til at finde vej) for at lette patienternes vej på sygehuset.

Den nye skiltning sættes op ved Demensklinikken og Rehabiliteringsafdeling både på selve afdelingerne og som supplement til den nuværende skiltning, hvis man som borger ankommer via Hovedindgangen til afdelingen.

Princippet er, at patienter og pårørende skal gå direkte til Demensklinikken og Rehabiliteringsafdeling, men patienter, der går via Hovedindgangen vil også møde flere nye skilte.

Nyt design, skærme med kort og skilte med lys i

Der testes f.eks. skærme med oversigtskort på søjlerne foran Informationen, nyt folie på elevatorer og nyt design på etageoversigter. Der testes nye skilte med lys i og nyt design – mørk baggrund og lyse bogstaver - på facaden på Demensklinikken og Rehabiliteringsafdeling, og der testes ny velkomstskærm.

Det skal skabe ro

- Vores mål er at skabe mere ro i skiltningen, så den besøgende trygt kan finde frem. I et lille udsnit af Svendborg Sygehus afprøver vi typer af skilte, som man har gode erfaringer med fra fx Aarhus Universitetshospital, og samtidigt bliver der ryddet op i den eksisterende skiltning. Ved af teste i en mindre skala, kan vi forberede os bedst muligt til fremtiden. Vi skal kigge på, om den besøgende kan forstå skiltene, og hvad kræver det af driften at vedligeholde skiltningen, f.eks. når afdelinger flytter. Vi kommer også til at afprøve enkelte digitale løsninger bl.a. et oversigtskort med touch-funktion, som man kender det fra indkøbscentre, fortæller Kristine Nielsen, arkitekt i Syddansk Sundhedsinnovation og medlem af projektgruppen.

Indgangen til Demensklinikken og Rehabiliteringsafdeling er udvalgt til afprøvningen, fordi meldingen fra bl.a. Informationen og patientguiden på Svendborg Sygehus er, at patienter og pårørende har svært ved at finde frem til netop de to afdelinger.

 

  

  

Det kan blive ændret undervejs

Skiltene blev hængt op i starten af april 2021. Der kan undervejs blive ændret i skiltene, hvis afdelingerne eller projektgruppen opdager noget som ikke fungerer eller også skal testes.

Projektet løber frem til august/september 2021 og er en del af forberedelsessporet ”Find Vej” frem mod Nyt OUH.

 

Fremtidens skilte testes på Svendborg Sygehus
Kontakt
SDSI
Specialkonsulent
Tina Nissen
+45 2979 6520
Tina.Nissen@rsyd.dk